El brie que ens presenta MonS és un Brie de meaux aoc elaborat amb llet de Vaca crua, amb escorça florida, pasta tova amb una afinació entre 4 i 8 setmanes. El pes mig és d’uns 2,5KG.
Aquest formatge te els seus origen a l'abbaye Notre-Dame-de-Jouarre. Però és conegut des de abans de Carlemany. Històricament el brie a estat sempre consumit per les classes ponderoses principalment per les reis. Fins i tot s’ha arribat a dir que era el rei del formatges
Originari de la regió de Meaux, s'ha anat estenent per les seves rodalies. Al 1980 obté l'Appellation d'origine contrôlée
La fabricació de brie de meaux esta restringida als departaments de Seine-et-Marne, de Loiret, de la Meuse, de l'Aube, de la Marne, de la Haute-Marne i de l'Yonne.
Esta elaborat amb llet crua, es necessiten sobre un 25L litres de llet per l’elaboració d’un formatge de una mica més de 2,5kg. De llet quallada per fermentació làctia., 18 hores com a mínim. Escorregut lent. Saladura amb sal seca. Escorça blanca florida, amb estries o taques vermelles o marrons.
Gust afruitat, a fruits sec com les a nous, que mariden molt bé amb la tòfona. Fort olor al terrer.
Île de France. Formatge de 4 setmanes mínim de maduració elaborat amb llet entera crua de vaca.
De coagulació làctica, pasta tova i escorça florida. Contingut mínim de matèria grassa 45%. Pes: 2,700 Kg. D.O. des de 1980. Tipus de llet : Vaca
+ info: wikipedia
Relacionat:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada