Safates + del passeig

dimecres, 13 de febrer del 2008

Coeur de neufchatel per Mons


Formatge afinat per Herve Mons. Es un formatge molt proxim a seu cousi el cammember, que tambe es de la mateixa regio. Esta produit en un poble de humida alta normandia, Neufchâtel-en-Bray.

Formatge de 12 dies a 3 mesos de maduració elaborat amb llet de vaca.
De coagulació làctica, pasta tova i escorça blanca i florida.
Mínim 45% M.G./E.S. Denominació d'origen des de 1977.

Es un formatge molt antic possiblement el mes antic de la normadia., posiblement es produeix desde el segle VI i oficilament es sap d ell desdes l any 1050. La llegnda esplica que durant la guerra de cent anys les noies franceses el hi donavn al soldats anglessos que hi agradavan i ell creien estar en el cel per creient que eran la forma de les ales dels angels. No fa ser fins el 1957 que es crea un sindicat per la defensa de la etiqueta de qualitat controlada del formatge de neufchâtel.Aquest sindicat va opteniren 1969 la Apelació de Orige Controlada.

Pes: 200g
Preu: 8€

+ info: