Safates + del passeig

dimecres, 20 de febrer del 2008

Cheddar keen's

Hi han productes que per gran part del consumidors tenen molta mala imatges, un d’ells seria sense cap dubte el formatge cheddar, s'ha de reconèixer que la gran industria no ha ajudat massa. Però en el cas dels formatge cheddar no tots són com el que fiquen a les hamburguesa en les cadenes de Fastfood.
Us volem parlar d'un formatge que particularment ens va sorprendre moltíssim. El cheddar keen's, que el venedor en el va proposar ens va costar una mica que ens convences i més amb el preu que té. Però un cop el tastat ens varem arribar a emocionar.

Cheddar:
Cheaddarizar, fa referència a un procés addicional en la producció de formatges cheddar. Desprès de calentar el quall, es tallen cubs per drenar el suro. Aquets bloc tallats se’ls hi dona la volta i s’apilen successivament. Durant aquest procés el talls es manté calent i el suro s’extrau, el que, unit al desenvolupament de l’acidesa, fa que el quall es faci més compacte, llis i elàstic.

Quan s’obté una acidesa substancial és procedeix a la fragmentació de quall. Desprès s’afegeix la sal corresponent, és mescla i es dona forma.
Desprès de guarda al magatzem fins que tingui el punt afinament requerit. Entre 3 i 20 mesos.

Cheddar keen's fet per la família keen a la granja Moorhayes a Wincanton, Somerset (Anglaterra). La família keen porta més de cent anys fet tot el procés desdes cuidar les vaques a la fabricació del formatge. Aquest saber fer i aquest esforç el hi ha permès que les seu cheddar hagi guanyat moltíssim premis.
Fabriquen el formatge únicament amb la seva pròpia llet fen servir una recepta que ha passat de generació a generació. El seu cheddar és amb llet crua per poder conservar tot els aromes de la llet i així aconseguir un ric i golós cheddar. Gran part de processo en la fabricació del formatge es realitzen de manera manual

Fan formatges de 27kg, 15kg o 1,5kg després d’una llarga curació entra 14 i 20 mesos surt al mercat. La seva productivitat és de entre 10 i 15 rodes per dia.

Cheddar keen's Wincanton, Somerset Formatge de 14 a 20 mesos de maduració, elaborat amb llet crua de vaca del propi ramat.
De coagulació enzimàtica, pasta premsada i escorça natural embolicada amb tela....
Tipus de llet : Vaca
Preu 47€/kg