Safates + del passeig

dimecres, 27 de febrer del 2008

Filet de llenguado al agredolç de mango

Un de les mescles més interessant per nosaltres són les de dolç i salat. Mesclar chutneys amb carns, peixos, formatges... És una cosa fascinant.
Us dóna una recepta que ens ha facilitat el nostre proveïdor de melmelades Can Bech.

Filet de llenguado al agredolç de mango

Ingredients:
3 llenguados
2 grans d’all
1 pebrot verd
suc de llimona
sal
pebre
4 cullerades soperes
d’agredolç de mango
oli d’oliva
1 llimona tallada a
quarts.


Preparació:
Treure el cap i l’espina del llenguado i separar els filets.
Pelar els alls, partir el pebrot ver per la meitat i treure les llavors. Trinxar molt fi els alls i el pebrot, afegir-hi unes gotes de llimona, sal i pebre. Barrejar amb l’agredolç de mango fins aconseguir una pasta homogènia.
Untar els filets amb oli d’oliva pels dos costat i col·locar sobre una plata d’anar al forn també untada d’oli d’oliva i unes gotes
de llimona.
Estendre sobre els filets una lleugera capa de la pasta prement bé perquè penetri dins la carn. Untar amb una mica mes d’oli d’oliva i deixar reposar durant 1/4 d’hora.

Ficar al forn calent a 180º i coure uns 8 minuts.

Muntatge i presentació:

Servir sobre una plata calenta amb llimona tallada a quarts i amb més agredolça de mango apart.

Maridatges: Vins blancs o amb una mica de criança.

+ info: Can bech