Safates + del passeig

diumenge, 17 de febrer del 2008

Yakiudon



Continuem amb els productes instantanis japonesos, avui parlarem de yakiudon, que és molt semblant al yakisoba, però en lloc de fer servir el fideus xinesos soba, és fan servir els fideus tradicionals japonesos udon. El vindria a dir fideu gruixos fet de farina molt típic al Japó (udon) fregit (yaki).
La recepta que us proposem és la següent per 2 persones

Ingredients.
1 paquet de yakiudon ¿Mi yakoi chi yaki udon 2 shoko
(dintre venen 2 sobre per 2 persones) 3,40€
1 carbassó
1 pastanaga gran
1 pebrot vermell
1/2 ceba
250g de carn picada quan més greixosa millor
Tofu 2,99€
Algun bolet, enoki, shitake, xampinyons
(nosaltres fem servir enoki però a Sant Andreu és una mica difícil de trobar)
oli de gira-sol

Instruccions:
Tallem la ceba amb talls allargats i la fregim amb una mica d’oli, en una casserola fonda i una mica gran o en un wok ,desprès pelem i tallem la pastanaga en palets finets i ho a afegim a la cassola i ho remenem. Desprès tallem el carbassó com la pastanaga i l’afegim a la cassola i ho tornem a remenar. Repetim l’operació amb el pebrot. Remenar de tant en tant.
Quan estigui gairebé cuit afegir al carn picada i remenar. Netegem els enokis i els afegim (els moment de ficar els bolets també pot dependre del tipus de bolets qui hi fiquem.
Un cop tot cuit afegir els dos sobres de fideus que venen semi frescos és a dir no fa falta coure’ls i la salsa ho remenem tot bé. Tallem el tofu a quadrets (no s’ha de coure) .
Emplatem: Fiquem en un bol la meitat dels fideus i a sobre hi afegim el tofu a quadrets.

Maridatge: Aquest tipus de plat hi va bé caves, vins rosats i vins negre jove o semi criança.

Veure també:
Yakisoba amb ou poché i tòfona
Tofu am salsa de soja