Safates + del passeig

diumenge, 10 de febrer del 2008

CastellRoig vins de terrer

Si per una bodega nosaltres sentim una predilecció en especial és per Castellroig, un producte exquisit i un enòleg i propietari qui viu i treballa per el seu producte, Marcel Sabaté, a qui encara se li té que reconèixer la seva feina. La seva forma de treballar i els seu resultats en s’han fet reconèixer indiscutiblement la seva feina. En Marcel i el seu equip simen el vi com si fossin fills, creuen que un vi comença tot just desprès de la verema anterior i aquest vi no ha estat acabat fins tot just el consumidor final el desgorxa. LA base del seu producte comença en el terrer, on l’estudien el mimen, i els més important no el maltracten innecessariament amb productes químics. Perquè pugueu entendreu millor us fico a continuació el seu dossier de comercial i més endavant indiscutiblement parlarem més detalladament dels seus vins i caves.

FINCA SABATÉ I COCA- CASTELLROIG
Empresa familiar elaboradora de vins de terrer a partir de vinyes pròpies amb 4 generacions com a viticultors. La família Sabaté i Coca inicia el seu nou projecte d’elaboració de vins de qualitat al 1987, però serà desprès de l’any 2000 quan, amb l’ànim d’augmentar encara més la personalitat i caràcter propi dels seus vins, es comença a treballar la vinya amb el criteri de verema diferencial i seguint el mapa de sòls de la finca propietat de la família.
El nom de Castellroig té els seus orígens en el sol vermell de la erra. Castellroig prové d´un vell nom català que té les seves arrels en el nom d´una petita illa de la mar Mediterrània que pertany a Grècia, situada a només 3 km de la costa de Turquia i a 120 km a l'est de l'illa de Rodes. És el territori grec més oriental.
Ha tingut diferents noms al llarg de la història, i el seu nom oficial actual és Megisti (Μεγίστη; en grec, literalment, "la més gran"), tot i que, curiosament, amb només 9 km2, és l'illa més petita del Dodecanès.
L'illa fou colonitzada pels rodis, amb els quals va passar als romans i després als bizantins. El 1440 fou ocupada pel sultà mameluc d'Egipte, que en va destruir el castell; el 1450 la va conquerir Alfons I de Nàpols, que en va reconstruir el castell (1461) i hi va establir un governador. El 1512 fou conquerida pels otomans.
Per tant el castell va ser destruit i construit diverses vegades Durants les guerres de Creta, Otomans, Turcs , Grecs i italinas. El 1945 fou ocupada pels britànics i el mes de maig d'aquell any, en acabar la guerra, romania sota control britànic. Al tractat de París de 1947 l'illa fou
assignada a Grècia, a la qual fou lliurada el 15 de setembre, i després d'una administració provisional grega es va proclamar la seva incorporació el 7 de març de 1948 junt amb la resta del Dodecanès. Per tant la illa, com els nostres vins i caves tenen l´encant i la mescla del
millor de les diferents cultures mediterrànes

Que són els vins de terrer?

Vins amb caràcter propi de la finca utilitzant i coneixent a la perfecció els diferents tipus de terrer de les vinyes, per esbrinar les seves particularitats i plantejar els treballs a la vinya terrer a terrer. És a dir, cada terrer, entès com una unitat de terra, exposició i microclima que actua de forma diferent en el cicle anual de la vinya, i com a resultat, ens dona un valor afegit qualitatiu diferent al vi.
Elaboració:

A partir de l´any 2000 moment el treball a la vinya s’intensifica molt, formant un equip amb Carles Rúbies, enginyer agrònom, i Marcel Sabaté, enòleg de Sabaté Coca. La idea d’aquest nou projecte es conèixer a la perfecció els diferents tipus de terrer de les vinyes, per esbrinar les seves particularitats i plantejar els treballs a la vinya terrer a terrer. Els resultats a la vinya són espectaculars en quan a maduració i qualitat de raïm, aleshores es quan comença la feina al celler per tal de mantenir totes les característiques naturals de la fruita i peculiaritats dels diferents terres. Per això es cull la verema 100 % manual, i molt ràpidament es refreda, separant la rapa del raïm, i seguint el procés fent maceracions pel·liculars més o menys llargues en funció del tipus de vi a que es destina el diferent raïm. Premsat molt suau, aprofitant únicament el most flor i fermentació lenta amb petits recipients per seguir gaudint de les particularitats dels diferents terrers. Finalment hi ha una criança sobre mares dels diferents vins per millorar la complexitat dels vins i finalment hi ha la posterior criança amb bótes o en cas dels blancs o rosats joves s´embotellen per sortir al mercat. La filosofia de tot aquest treball que s’inicia amb la planificació i llarg procés a la vinya, persegueix l’objectiu d’obtenir vins amb caràcter propi de la finca i la possibilitat de gaudir dels mateixos durant molt de temps, millorant sempre la qualitat.

cliqui a les imatges per fer-les més grans