Safates + del passeig

diumenge, 24 de febrer del 2008

Confit d'anec al oporto amb raim

Aquesta és una recepta fàcil a fer i l’únic que us portarà una mica de feina és a l’hora de preparar la salsa. És una bona opció per quan teniu molta gent a casa i no voleu complicar-vos la vida s massa.
Les cuixes és una delícia principalment quan són en confit, i encara millor quan són en llauna, queden molt més tendres.

Per quatre persones:

4 cuixes d’ànec en confit, és a dir 2 llaunes de 2.
1 botella de Oporto negre, es calcula una cada 4 cuixes
1 ceba
2 cullerades de mel
Pebre
Vinagre de modena
25 grans de raïm, el raïm ma molt bé perquè actua com a desgreixador natural pel cos.

Instruccions.

Primer de tot obrim les llaunes i les escorrim, reserven una mica de greix. Per obrir la llauna va bé primer ficar-la al bany maria.

Tallem la seva molt, molt picadeta, és a dir en “brunoise”. I la confitem en una olla amb una cullerada de greix. Salpebrar alegrement que la salsa serà molt dolça i ho fiquem tot a foc molt fluix. Un cop la ceba es vagi integren amb el greix i quedi una mica transparent, afegim la mel i tenim tot 2 minut en foc lent. Desprès afegim 2 cullerades de vinagre de modena per persona i continuem a foc fort. Si comença a sortir un fum entre blanc i blau que pica una mica, anem en molt bon camí. A continuació afegim l'oporto i continuem foc fort, la salsa té que reduir-se fins a un terç, aproximadament. La salsa te que quedar consistent, si veieu que no us queda i afegiu una cullerada de maizena, prèviament diluïda amb una mica d’aigua freda i porteu a la bullició.

Durant fem la salsa anem trien els ossos de raïm, així serà més fàcil de menjar, i quan anem a escalfar el forn hi fiquem el raïm per que es vagi couen i estoven una mica, però que tampoc quedin massa toves..

Ara gratinem les cuixes, les fiquem ben escorregudes en un plata per el forn, hi les col·loquem en el forn amb la pell cap a sobre, aquest tipus de cuixes ja venen cuites, la gracia d’aquest procés és gratinar la pell i al mateix temps escalfa les cuixes, ho col·loquem amb el gratinador a uns 220º i anem vigilant.

Per emplatar fiquem la cuixa, amb 2 cullerades de la salsa, 6 grans de raïm i una mica de salt maldon per sobre.