Safates + del passeig

dimecres, 6 de febrer del 2008

Las pizarras del Jalón 2005

Bodegas y Viñedos del Jalón S.A. és un grup de bodegas situat a la D.O. Calatayud.
Bodegas y Viñedos del Jalón S.A neix de l'unió, en 1999, d'un grup de bodegues fundades en els anys 60, el gobern d'aragò i algunes entitats financeres.
Aquesta unió neix per elaborar dinamitzar la producció de vins de qualitat dintre la D.O. Calatayud i així poder afiançar-se del mercat internacional.
Amb una superficie de vinyes de 2.251,93 has. ques cobstueix el 40% de la producció de la D.O. Calatayud i quasi el 50% del embotellament. En aquest moment exportan a Regne Unit, França, Alemania, Holanda, Japò, E.E.U.U. Noruega entre altres.

La zona montanyosa de Calatayud permet diferents microclimes i això permet poder elaborar en cada zona les varietat que millor es dopen adaptar. Això també permet trobar molts terres diferents on destacan princilament les pizarres.
Bodegas y Viñedos del Jalón té diferents marques per diferents línes es de producte, nosaltres ens hem decantat per la línea de Vins d'autor, vins on prioritazen les garnatxes velles amb un fort caractèr llatí.

Las pizarras del Jalón 2005

Vi elaborat amb 100% amb garnatxes centenaries amb producció inferior a 2500 kg/ha. Entre 700 i 1000 d'altitud. En terras de pizarres i quarsites que li donen bastant de caracter de terrer al vi. Un vi que no ha passat per fusta i tota la criança ha sigut en la botella.
Verema feta a mà amb caixes de fusta durant la segona setmana d'octubre. Amb una acurada selecció del raïm.

Caracteristiques organoléptiques: Color vermell picota de capa alta,delicat perfum floral a especies i lavanda. Gust a cirera madura amb una nota marcada de taní al provenir devinyes molt velles.

Maridatge amb gran quantitat de plats, pot acompanyar embotits, estofats i carns en general.

Las pizarras del Jalón 2005 va optenir 91 punts per en Robert Parker

Temperatura de consum: 16º-18º
Datos Analíticos:
Grado Alcohólico: 14,3% Vol.
Sulfuroso libre: 30 mg/l
Acidez Volátil: 0,43 g/l en ácido acético
Sulfuroso total: 75 mg/l
Acidez total: 7,32 g/l en acido tartarico
Glucosa-fructosa: 0,55 g/l

Preu: 17,95€

+ info:

http://www.castillodemaluenda.com/

1 comentari:

Lubulo ha dit...

Excelente artículo sobre un vino de una bodega que dara que hablar.
Luis Bueno