Elaborat per la formatgeria artesana, Tros de Sort,, fundada al 1995 a Sort (Pallars Sobirà) en ple Perineu.Amb la qualitat i el sabor autèntic com a premissa, elabora una àmplia gamma de formatges exclusivament amb llet crua i sencera de vaques alimentades amb herba de prats de muntanya produïda a regió.També fa crema i mantega que la emprenen amb diverses especialitats: formatges doble grassos i farcits de crema àcida amb diversos sabors.Venen a tota Espanya i exporten a diversos països.
Pasta cremosa elaborada a partir de formatges semicurats i curats, amb oli d’oliva i aiguardent, que es deixa fermentar 1 mes com a mínim. Es presenta en un envàs de ceràmica. De gust molt característic i personal, fort però sense excés, lleugerament punxant i amb subtils aromes de formatge curat i d'oruxo. Recupera una vella tradició dels pastors, ja que era la manera d’aprofitar els bocins de formatge alhora que aconseguien una menja deliciosa que ajudava a pal·liar el fred dels dies d’hivern a l’alta muntanya. És un formatge que pot aguantar molt de temps un cop encetat pot resistir mesos fins i tot un any.
Premis:
Medalla Oro 1995, La Seu d’Urgell
Medalla Plata 1996, La Seu d’Urgell
Medalla Oro 1997, La Seu d’Urgell
Maridatges:
Premis:
Medalla Oro 1995, La Seu d’Urgell
Medalla Plata 1996, La Seu d’Urgell
Medalla Oro 1997, La Seu d’Urgell
Maridatges:
Es un formatge que marida molt bé amb la mel i gelees, recomanem amb gelea de pètals de rosa. En vi també recomanem vins dolços i caves.
Pes 160g
Preu: 8,10€
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada