Safates + del passeig

dimecres, 13 de febrer del 2008

Tupí de Sort

Un dels formatges més reconeguts de la gastronomia catalana es el tupí de sort, amb un gust molt característic, formatge produït a Nord-oest del pais.

Elaborat per la formatgeria artesana, Tros de Sort,, fundada al 1995 a Sort (Pallars Sobirà) en ple Perineu.Amb la qualitat i el sabor autèntic com a premissa, elabora una àmplia gamma de formatges exclusivament amb llet crua i sencera de vaques alimentades amb herba de prats de muntanya produïda a regió.També fa crema i mantega que la emprenen amb diverses especialitats: formatges doble grassos i farcits de crema àcida amb diversos sabors.Venen a tota Espanya i exporten a diversos països.

Pasta cremosa elaborada a partir de formatges semicurats i curats, amb oli d’oliva i aiguardent, que es deixa fermentar 1 mes com a mínim. Es presenta en un envàs de ceràmica. De gust molt característic i personal, fort però sense excés, lleugerament punxant i amb subtils aromes de formatge curat i d'oruxo. Recupera una vella tradició dels pastors, ja que era la manera d’aprofitar els bocins de formatge alhora que aconseguien una menja deliciosa que ajudava a pal·liar el fred dels dies d’hivern a l’alta muntanya. És un formatge que pot aguantar molt de temps un cop encetat pot resistir mesos fins i tot un any.

Premis:
Medalla Oro 1995, La Seu d’Urgell
Medalla Plata 1996, La Seu d’Urgell
Medalla Oro 1997, La Seu d’Urgell

Maridatges:

Es un formatge que marida molt bé amb la mel i gelees, recomanem amb gelea de pètals de rosa. En vi també recomanem vins dolços i caves.
Pes 160g
Preu: 8,10€