Safates + del passeig

dimarts, 5 de febrer del 2008

Yakisoba amb gambes, ou "poché" i tòfona


Aquesta recepta és una adaptació d'un plat de chef José Kao, del restaurant Shanghai, Bisbe Sivilla 48 · Barcelona · Telf. 93 211 87 91. És un excel·lent restaurant Xinès, on fusionen l'estil xinès amb la cuina catalana moderna.
Yakisoba, vol dir literalment fideus fregits, és un plat tradicionalment xinès però que actualment està totalment integrat a la cuina japonesa. El yakisoba son fideus fets amb fajol. Aquesta recepta estan fet amb fideus instantanis, lo qual facilita molt la recepta, però que maquillats una mica us pot quedar un plat excel·lentissim.

Ingredients per 2 persones:

2 paquets de fideus Nissin yakisoba. (1€)
2 ous
1 tòfona negra extra carné (10€)
1 pastanaga
100g de gambes pelades, poden ser d’aquetes que venen crues i congelades
1 carbassó
1/2 ceba
1 ceba tendre
oli de gira-sol, li donarà menys gust que d’oliva
Sal i pebre

Preparació:

Tallen la pastanaga i el carbassó de manera allargada fen com bastonets, i la ceba i la ceba tendre en tallets petits. Ho coem tot el una cassola o wok, amb oli de gira-sol, salpimentar i remenar de tan en tan. quan les verdures ja estiguin gaire bé cuites afegir les gambes. Interessa que les gambes no quedin massa cuites. Un cop tot cuit treure de la cassola i reservar.
Duran coem les les verdures fiquem en una cassola aigua a bullir. Utilitzant la mateixa casola de les verdures i afegim 440ml d’aigua bullin i 2 paquets de fideu nissin yakisoba, el sobre o hi la salsa la reserveu. Anar remenant el fideus, quan el fideus estiguin gaire bé cuit i encara quedi una mica d’aigua afegiu el 2 sobres de concentrat que seran la salsa. Un cop cuit, ja no te que quedar més aigua, afegir les verdures i les gambes, remenar i deixar-ho al foc mínim.
Perquè els ous "poché" no quedin amb massa aigua, es recomanable coure'ls embolicats amb paper film. Agafeu una tassa de cafè amb llet, fique el paper film dintre hi fiqueu-ho l’ou dintre i ho lliguem amb una mica de paper film, coure amb aigua bullin durant 3 minuts.
Un cop tot cuit emplateu d’aquesta manera:

Fiquem en un plat de sopa o un bol el fideus deixant u petit forat on hi posarem l’ou "poché", desembolicant-ho del plat, i a sobre hi rallarem una mica de tòfona negre.
Maridatges:
Pot maridar amb moltes coses, vins negres tan de sua com de més potents, o caves amb una mica de criança.