Safates + del passeig

dimarts, 27 de maig del 2008

Noves anyades CastellRoig

El Celler Sabaté i Coca, acaba de llançar al mercat una nova anyada del seu vi de terrer 100% Xarel.lo.
Aquest exitós vi, que va ser guardonat com el millor xarel.lo del Penedès en el concurs de la DO Penedès del 2007, i valorat amb 90 punts per la prestigiosa publicació “The Wine advocate” de Robert Parker, neix de la filosofia de vins de terrer, una manera de treballar la vinya i el·laborar vins de la que Castellroig n’és pioner a Catalunya, i que es basa en la sel·lecció de petites parcel.les de la finca, que, per les seves característiques, són les més adequades per l’el·laboració de cada vi i cava, i que es poden identificar gràcies a l’el·laboració d’un mapa de sòls de totes les vinyes de la propietat.
Tota la collita es realitza a mà, i prové al 100% de vinyes pròpies. Els raïms sencers, collits en l’òptim estat de maduració es refreda a 11º, per realitzar una maceració de 12 hores, per posteriorment fer un lleuger premsat, obtenint el most flor, que un cop fermentat es deixa 4 mesos sobre les seves mares, fent un “battonage”, per obtenir un vi de singulars característiques.
En quan a les característiques organolèptiques d’aquest xarel.lo, tenim un vi amb un color groc pàlid amb reflexes verdosos i molt brillant, que en nas denota fruita madura amb un fons especiat i notes de pinyons, i en boca destaca pel seu equilibri entre la dolçor i l’acidesa amb un final persistent.
És un excel·lent vi per aquesta època de l’any, ja que per les seves característiques és ideal per combinar amb aperitius, peixos, marisc i carns blanques.
El xarel.lo de Castellroig prové dels terrers: Rigolet, Moset i Marges, i d’aquesta anyada se n’han elaborat 15.000 ampolles
Nou Rosat 2007
A més, coincidint amb la presentació d’aquesta nova anyada del blanc Xarel·lo Castellroig també s’ha presentat el seu nou Rosat de Terrer 2007, un vi que presenta una amplia varietat d’aromes a fruits vermells amb cos, ben estructurat, equilibrat i amb un post-gust llarg i persistent.
A més, com a novetat, i a diferència de l’anyada anterior, el nou rosat incorpora les varietats Cabernet Sauvignon i Merlot a la ja tradicional Ull de Llebre.
Aquest vi rosat, és idoni per a l’època de l’any que comença, ja que és un vi fresc que combina la perfecció amb plats de carta més habituals d’aquesta època de l’any com arrossos, peixos i mariscs.
Gràcias: a Castellroig News