El Celler Sabaté i Coca, acaba de llançar al mercat una nova anyada del seu vi de terrer 100% Xarel.lo.Aquest exitós vi, que va ser guardonat com el millor xarel.lo del Penedès en el concurs de la DO Penedès del 2007, i valorat amb 90 punts per la prestigiosa publicació “The Wine advocate” de Robert Parker, neix de la filosofia de vins de terrer, una manera de treballar la vinya i el·laborar vins de la que Castellroig n’és pioner a Catalunya, i que es basa en la sel·lecció de petites parcel.les de la finca, que, per les seves característiques, són les més adequades per l’el·laboració de cada vi i cava, i que es poden identificar gràcies a l’el·laboració d’un mapa de sòls de totes les vinyes de la propietat.
Tota la collita es realitza a mà, i prové al 100% de vinyes pròpies. Els raïms sencers, collits en l’òptim estat de maduració es refreda a 11º, per realitzar una maceració de 12 hores, per posteriorment fer un lleuger premsat, obtenint el most flor, que un cop fermentat es deixa 4 mesos sobre les seves mares, fent un “battonage”, per obtenir un vi de singulars característiques.
En quan a les característiques organolèptiques d’aquest xarel.lo, tenim un vi amb un color groc pàlid amb reflexes verdosos i molt brillant, que en nas denota fruita madura amb un fons especiat i notes de pinyons, i en boca destaca pel seu equilibri entre la dolçor i l’acidesa amb un final persistent.
És un excel·lent vi per aquesta època de l’any, ja que per les seves característiques és ideal per combinar amb aperitius, peixos, marisc i carns blanques.
El xarel.lo de Castellroig prové dels terrers: Rigolet, Moset i Marges, i d’aquesta anyada se n’han elaborat 15.000 ampolles
Nou Rosat 2007A més, coincidint amb la presentació d’aquesta nova anyada del blanc Xarel·lo Castellroig també s’ha presentat el seu nou Rosat de Terrer 2007, un vi que presenta una amplia varietat d’aromes a fruits vermells amb cos, ben estructurat, equilibrat i amb un post-gust llarg i persistent.
A més, com a novetat, i a diferència de l’anyada anterior, el nou rosat incorpora les varietats Cabernet Sauvignon i Merlot a la ja tradicional Ull de Llebre.
Aquest vi rosat, és idoni per a l’època de l’any que comença, ja que és un vi fresc que combina la perfecció amb plats de carta més habituals d’aquesta època de l’any com arrossos, peixos i mariscs.
Gràcias: a Castellroig News
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada