Safates + del passeig

diumenge, 25 de maig del 2008

Maguro-Don Arros amb tonyina macerada.


Avui us presentem un plat propi, un plat que l’acostumen a menjar molt sovint. Ara feia dies que recorríem massa sovint al copy-paste, però la falta de temps e inspiració són molt importants.

Plat per 2 persones.
Ingredients:
2 tasses d’arròs japonès, minori.
500g de tonyina crua, normalment per aquest tipus d’elaboració s’acostumaria a fer servir les puntes que tenen a la peixateria, és a dir no fa falta que utilitzeu par excessivament cares com la ventresca o el llom.
200ml salsa de soja
100ml de sake o mirin
1 cullerada de sucre
1 cullerada de oli de sèsam
1 Cibulet
2 ous molt frescos

Preparació
1 coem l’arròs
2 tallem la tonyina a taquets,
3 mesclem la salsa de soja, el mirin o sake, el sucre i l’oli de sèsam
4 macerem la tonyina amb la salsa que em preparat, i ho deixem mínim 1h.
5 Col·loquem en un bol l’arròs, a sobre hi fiquem la tonyina i en mig el rovell d’un ou. Tallem el cibulet i ho fiquem a sobre juntament de la salsa sobrant.

Maridatge: Vins blancs amb cos o vins negres no excessivament forts.