Safates + del passeig

dimecres, 5 de març del 2008

La maison MonS – Fromager Affineur

Un dels nostres principals proveïdors de formatges, és la Maison Mons - Fromager Affineur, una empresa familiar que es dedica al món del formatge des de fa més de 50 anys. Actualment liderada per Hervé Mons, un dels afinadors amb més prestigi de tota França. Qui a obtingut molts prestigiosos reconeixements.

La historia de la família Mons comença al 1965 venen formatges en els mercats de la zona del Roden. Al 1980 amb l’entrada d'Hervé, l’empresa amplia els seus punt de ventes, emplenant-se en diferents botigues i amb conseqüència d’això teen que ampliar les seves instal·lacions, creen caves d’afinació a Saint Haon le Châtel. Des de 1990 l’empresa comença a prendre importància en el món del formatge, estant en les millors botigues i restaurants de França0, i exportant a més de 10 països.
Hervé Mons, primer va aprendre sota la tutela del seu pare, però seguidament va voler apendre del més importants afinadors del moment com Jacques Vernier i Christian Cantin.
Hervé Mons a recopilat diferents premis com el meilleur ovrier de france al 2000 i le meilleure fromager al 2002

El principal secret de Hervé Mons és la recerca per tota França de la millor matèria prima , dels millors productors, dels que encara fan formatge de manera tradicional, qui encara respecte el saber fer ancestral. I així poder portar tan ràpid com sigui possible els formatges a les seves caves i així poder afinar els formatges. Així Hervé Mons és un del principals subministrador de formatges del moment.

A les caves de mons hi treballen 22 persones, afinant els formatges de 130 productors fermiers del diferents territoris de França, i te sobre els 190 tipus de formatges diferents en continu afinament a les seves caves. En aquest moment La maisson Mons exporta 19, països, la majoria europeus però també en torbem al Japó i als Estat Units.

Relacionats: