Safates + del passeig

diumenge, 23 de març del 2008

Risotto Joselito


Continuant amb les receptes de Cocina con firma, us presentem un altre recepta d’en Ferran Adrià.
Es un risotto que el bateja com a risotto Joselito, però que per suposat es pot fer amb qualsevol altre marca i gama de pernil.

Ingredients:

Per l’oli de pernil
100g de greix de pernil ibèric
5cl d’aigua
1cl d’oli d’oliva verge extra

Per el risotto:

l’oli de greix de pernil
virutes de pernil
encenalls de pernil
400g d’arròs carnaroli
1 ceba
50 g parmesà rallat
1,2l de caldo de pernil
1/2 copa de vi blan o cava
2 cullerades de pernil

Preparació
Per l’oli de pernil ibèric
1er eliminar les parts grogues de greix de pernil, ja que podrien donar lmal gust
2on ficar tot els ingredients a coure a foc lent fins que es consumeixi l’aigua i el greix sòlid quasi es desfaci
3er colar i guardar l’oli obtingut

Risotto:
1er sofregir la ceba, picadeta en daus petits, amb la mantega
2on afegir l’arròs i el vi blanc. Deixar evaporar el vi.
3er anar mullant l’arròs amb l’arròs. Deixar coure l’arròs. Un cop l’arròs cuit, lligar amb l’oli de greix de pernil i el formatge parmesà.

Presentació:
Fiquem el risotto al plat i l’acompanyem tan amb els encenall com amb les virutes de pernil

2 comentaris:

gemma ha dit...

Us he conegut gràcies a un comentari vostre al meu blog i heu estat tot un descobriment!

+ del passeig Delicadeses ha dit...

Moltres gràcies, el teu blo també està molt bé.
Esperem poder-te oferir tota la nostra ajuda,