Continuant amb les receptes de Cocina con firma, us presentem un altre recepta d’en Ferran Adrià.
Es un risotto que el bateja com a risotto Joselito, però que per suposat es pot fer amb qualsevol altre marca i gama de pernil.
Ingredients:
Per l’oli de pernil
100g de greix de pernil ibèric
5cl d’aigua
1cl d’oli d’oliva verge extra
Per el risotto:
l’oli de greix de pernil
virutes de pernil
encenalls de pernil
400g d’arròs carnaroli
1 ceba
50 g parmesà rallat
1,2l de caldo de pernil
1/2 copa de vi blan o cava
2 cullerades de pernil
Preparació
Per l’oli de pernil ibèric
1er eliminar les parts grogues de greix de pernil, ja que podrien donar lmal gust
2on ficar tot els ingredients a coure a foc lent fins que es consumeixi l’aigua i el greix sòlid quasi es desfaci
3er colar i guardar l’oli obtingut
Risotto:
1er sofregir la ceba, picadeta en daus petits, amb la mantega
2on afegir l’arròs i el vi blanc. Deixar evaporar el vi.
3er anar mullant l’arròs amb l’arròs. Deixar coure l’arròs. Un cop l’arròs cuit, lligar amb l’oli de greix de pernil i el formatge parmesà.
Presentació:
Fiquem el risotto al plat i l’acompanyem tan amb els encenall com amb les virutes de pernil
Es un risotto que el bateja com a risotto Joselito, però que per suposat es pot fer amb qualsevol altre marca i gama de pernil.
Ingredients:
Per l’oli de pernil
100g de greix de pernil ibèric
5cl d’aigua
1cl d’oli d’oliva verge extra
Per el risotto:
l’oli de greix de pernil
virutes de pernil
encenalls de pernil
400g d’arròs carnaroli
1 ceba
50 g parmesà rallat
1,2l de caldo de pernil
1/2 copa de vi blan o cava
2 cullerades de pernil
Preparació
Per l’oli de pernil ibèric
1er eliminar les parts grogues de greix de pernil, ja que podrien donar lmal gust
2on ficar tot els ingredients a coure a foc lent fins que es consumeixi l’aigua i el greix sòlid quasi es desfaci
3er colar i guardar l’oli obtingut
Risotto:
1er sofregir la ceba, picadeta en daus petits, amb la mantega
2on afegir l’arròs i el vi blanc. Deixar evaporar el vi.
3er anar mullant l’arròs amb l’arròs. Deixar coure l’arròs. Un cop l’arròs cuit, lligar amb l’oli de greix de pernil i el formatge parmesà.
Presentació:
Fiquem el risotto al plat i l’acompanyem tan amb els encenall com amb les virutes de pernil
2 comentaris:
Us he conegut gràcies a un comentari vostre al meu blog i heu estat tot un descobriment!
Moltres gràcies, el teu blo també està molt bé.
Esperem poder-te oferir tota la nostra ajuda,
Publica un comentari a l'entrada