Safates + del passeig

dijous, 6 de març del 2008

Shabu Shabu amb presa ibèrica

Shabu shabu, és com una fudue a la manera Japonesa. Però en lloc de fregir la carn amb oli, l’escaldem amb aigua. Nosaltres per aquesta ocasió varem fer servir presa ibèrica i li va donar un boquet impressionant.

Ingredients per 4 persones:
600g de presa ibèrica (es pot fer amb carn de porc normal)
250g de shimeji es pot substituir per shitake
250g enoki es pot substituir per xampinyons
4 tasses d’arròs japonès minori 4,80€
1 botella de salsa Aji Pon 5.40 €

Preparació:

Quan aneu a comprar la carn teniu que demanar que us la tallin com si fos pernil, molt molt fina, sinó es així no estarà bona. Normalment per tallar-la tan fina primer de tot s’ha de congelar.
Per poder-ho menjar farem servir, el mateix tipus de cassola que fem servir per la fondue, però en lloc de finar-hi oli hi ficarem aigua.
Emplatem en cada plat el boletes, en un plat la carn, un bol d’arròs per cada persona i un plat fondue per ficar la salsa Aji Pon.
En el mig fiquem la cassola amb aigua bollin, en cas de tenir disponibilitat hi fiquem unes fulles de l’alga kombu o kombu en pols.
La manera de menja és molt senzilla:
Els bolets: fiquem uns quants bolets a la cassola i els deixem coure, un cop estiguin cuit els suquem amb la salsa Aji Pon.
La carn: només la tenim que escaldar, es a dir amb els bastons japonesos l’agafem i i la tenim uns 10-15 segons a l’aigua bullin i desprès la suquem a la salsa japonesa.