L'Idiazabal és el formatge basc, és un formatge d’ovella elaborat amb ovelles de la raça latxa. És un raça especifica d'Euskadi. El nom el pren d'una petita localitat situada a Guipúscoa, tot just al centre d'Euskadi. L'Idiazabal és un formatge de 45% M.G. de pasta dura, fumat o no fumat, amb un gust molt intens. Una gran part de la producció de Idiazabal és artesanal.
Dintre dels Idiazabal trobem el Latxa-Gazta, produït per un grup de pastor que s’anomenen zumitz. El Latxa-Gazta és un Idiazabal de màxima qualitat distingit per la seva etiqueta negra. El Latxa-Gazta és sotmès a molts tastos organolèptics per experts de la D.O. i només els formatges amb les notes més altes poden ser distingits amb l’etiqueta negra.
El sabor, intens i penetren, la textura, curat però no sec.
Dintre dels Idiazabal trobem el Latxa-Gazta, produït per un grup de pastor que s’anomenen zumitz. El Latxa-Gazta és un Idiazabal de màxima qualitat distingit per la seva etiqueta negra. El Latxa-Gazta és sotmès a molts tastos organolèptics per experts de la D.O. i només els formatges amb les notes més altes poden ser distingits amb l’etiqueta negra.
El sabor, intens i penetren, la textura, curat però no sec.
Preu: 60€/kg
+ info: http://www.artzai-gazta.net
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada