Safates + del passeig

diumenge, 2 de març del 2008

Latxa-Gazta, Idiazabal d’etiqueta negre, el millor secret basc

L'Idiazabal és el formatge basc, és un formatge d’ovella elaborat amb ovelles de la raça latxa. És un raça especifica d'Euskadi. El nom el pren d'una petita localitat situada a Guipúscoa, tot just al centre d'Euskadi. L'Idiazabal és un formatge de 45% M.G. de pasta dura, fumat o no fumat, amb un gust molt intens. Una gran part de la producció de Idiazabal és artesanal.
Dintre dels Idiazabal trobem el Latxa-Gazta, produït per un grup de pastor que s’anomenen zumitz. El Latxa-Gazta és un Idiazabal de màxima qualitat distingit per la seva etiqueta negra. El Latxa-Gazta és sotmès a molts tastos organolèptics per experts de la D.O. i només els formatges amb les notes més altes poden ser distingits amb l’etiqueta negra.
El sabor, intens i penetren, la textura, curat però no sec.
Preu: 60€/kg