Safates + del passeig

dissabte, 15 de març del 2008

Camembert de Normadie by MonS

El camembert és un del formatges amb major producció del món. El nom de camembert a passat a ser un nom genèric per tots el formatges amb escorça florida produïts a qualsevol part del món. Per referir-nos al camembert francès elaborat a la regió de la Normandia, on el camembert va néixer en tenim que referir a Camembert de la Normadie, el qual té la seva pròpia D.O. o Apellation d'Origen com diuen el francesos.
El camembert de MonS és formatge de pasta tova, fàcil a menjar, suau però molt gustós y amb un aroma inconfutable.
Aquest formatge té una història no massa llarga però molt concreta, una mica més de dos segles en comparació amb els formatges mil·lenaris francesos. En diu que en 1791 Marie Harel, una ramadera de Normandia que feia formatges, va tenir que traslladar a Camembert durant la revolució francesa, en la qual tan el seu amor de joventut i el seu pare van morir. E un fred matí d’hivern, un jove capellà procedent de brie va trucar a la seva porta en busca d’un refugi, estava en boca i captura, com tot els membres de l’església en aquesta tràgic moment. Els dos van trobar un mútua ajuda. Les dos va aplicar els seu coneixement de formatges i d’aquesta unió va apareixia el Camembert
En un dia del 1791 en el mercat de formatges de "De Pays D´Auge", Marie Harel va presentar un formatge que mai s’havia tastat, i mica en mica va anar guanyen prestigi a França.
Al 1983 va obtenir la A.O.C. de Camembert de Normadie
LA seva fabricació és encara molt artesanal, el formatge en fa es en uns motllo, on s’han de afegir mínim 5 cullerades, entra cada cullerada tenen que passar almenys 40 minuts per assegurar el degoteig màxim. Desprès se l’ha de deixar maurar almenys 21 dies.

Camembert selection Normandie. MonS
Formatge de mínim 21 dies de maduració elaborat amb llet sencera crua de vaca.
De coagulació làctica, pasta tova i escorça florida.
Contingut mínim de matèria grassa 45%.
Pes: 0,250 Kg.
D.O. des de 1983.
Preu 7,20€