Safates + del passeig

divendres, 11 d’abril del 2008

Magret d'ànec al Pedro Ximenz

Per 4 persones

2 magrets
2 pomes
Pedro Ximenez
1 llimona
Sal

Escalfem el forn a 200º. Pelem les pomes , extraiem el cor i les tallem en rodanxes. Les col·loquem en una font especial en forn, cobrin tota la base i les reguem amb el suc de la llimona.
A continuació segellarem el magret a la planxa, perquè conservi tot els seus suc en el forn. És a dir farem diferents talls amb forma de rombe en el greix, fen atenció que els tall nomé tallin el greix i no arribin a tallar la carn.
Un cop així ficarem a la planxa el magret per el canto del greix a foc suau i quan deixi anar una mica de greix pujarem a foc, a foc viu, i ho tindrem 5 minuts, fins que el greix quedi daurat. Desprès ho girem i ho tenim un parell de minuts. Ho voltegem una mica perquè es segelli bé.
Col·loquem els magrets a sobre del llit de poma, deixant a baix el greix. Aboquem el greix de la paella a sobre dels magrets i els reguem generosament amb Pedro Ximenez. Fiquem una mica de sal a sobre dels magrets. Ho tenim uns 10 minuts a 200º.
Aprofitem la paella, la desglacem amb abundant Pedro Ximenez. e hi afegim 2 cullerades de sucre i suc de llimona. Ho deixem reduir.
En 10 minut obrim el forn i comprovem que l’ànec estigui al gust. Si es així el tallem a rodanxes.
Emplatem, col·locant la meitat d’un magret amb la meitat d’una poma en un plat e hi fiquem la reducció per sobre.
Maridatges: L’ànec marida bé els vins negres amb criança.

Relacionat:
Confit d'anec al oporto
Magret d'anec amb tòfona