Safates + del passeig

dijous, 17 d’abril del 2008

Obertura d'un Parmigiano Reggiano



No fa gaire a la nostra botiga varem tenir l’oportunitat única de poder fer una obertura d’un formatge parmesà, de la mà d’en Alberto Canessa, responsable de l’empresa Negrini a Barcelona.
El formatge Parmigiano Reggiano, és un del formatge més característics de la gastronomia italiana, utilitzat a la majoria de les receptes de pasta italiana, però amb un buquets molt extraordinari, el converteix en un formatge excepcional a l’hora de menjar tot sol.
Segons la llegenda neix a l’edat mitjana a Bibbiano a la província de la Reggio Emilia dintre de la diòcesis de Parma, d’això ve el seu nom. Encara que es te constasncia que a l’època romana hi havia un formatge amb la mateixa recepta. Al XII el Parmesà ja tenia la constitució actual, precisament comença agafar importància.
El formatge parmesà esta dintre D.O.P. Parmigiano Reggiano, la qual marca tot el formatge en el seu lateral amb la marca de Parmigiano Reggiano, CONSORZIO TUTELA i la data de fabricació. Per poder sortir al mercat te que tenir un mínim de 18 mesos de curació.
El formatge parmesà no és fabrica sinó es fa.
Una de les seves característiques és l’alta concentració de llet, per fer un 1kg de formatge necessitem 16l litres de llet.
+ info: