Safates + del passeig

dissabte, 19 d’abril del 2008

Delirium by Ramón Peña

Aquest passat dilluns hem assistit al Saló Internacional del club de Gourmets que es fa a Madrid cada any. Hem aprofitat per passar per el estant de Ramón Peña, un dels nostre proveïdor de conserves gallegues. Hem tingut l’oportunitat de tastar el seu nou deliciós aperitiu, el Delirium.

A posem la recepta perquè la pugueu preparar a casa.

Ingredients:
1 llauna de escopinyes Ramón Peña 29,95€
1 llauna de almeja Ramón Peña 43,75
1 llauna caviar de erizo Ramón Peña 15,85€ o 1 llauna esencia de mejillón (pròximament)
1 llauna Mejillones Ramon Peña 9,65€
1 got de suc de llimona
1 fulla de gelatina
Sucre
Maizena
Aigua

Preparació

Primer Preparem una crema de llimona

Ingredients:
1 got d’aigua
1 got de suc de llimona
1/2 got de sucre
15g de maizena

Elaboració

Mesclem tot els ingredients i ho fiquem a foc lent, fins aconseguir una textura de crema. Reservar a la nevera.

Desprès preparem la gelatina d’aigua de mar

Ingredients:
1 fulla de gelatina
1 got d’aigua de mar ( aigua de les escopinyes i cloïsses)
Elaboració
Remullem la gelatina en aigua freda.
Escalfar l’aigua de mar i afegir la fulla ben escorreguda fins que es dissolgui. Reservar en temperatura ambient.

Muntatge.

En un got com el de la foto, fiquem en el fons una cullerada de garotes o de essència de musclos.
Fiquem un musclo i ho cobrim am la gelatina d’aigua de mar, Ho guardem a la nevera fins que es gelifiqui.
A sobre hi fiquem una cullerada de la crema de llimona, 5 escopinyes i 1 cloïssa.
Finalment fiquem una cullerada d’aigua de mar i ho gelifiquem a la nevera.

Gràcies a Ramón Peña