Safates + del passeig

dimecres, 16 d’abril del 2008

Glops Llúpols i Llevats

PRESENTACIÓ
N’Àlex Padró Ruiz, un noi del Poble Sec, quan tenia 18 anys, va anar a Alemanya acompanyat del seu amic de l’escola en Raül Ramírez Westenhöfer on va descobrir les cerveses artesanes i va decidir que ell també volia beure aquella qualitat de cervesa.
Llavors va fer la carrera d’enginyer tècnic agrícola especialitat d’indústries alimentàries i va conèixer a l’Steve Huxley, un cerveser de Liverpol, que ha fet les millors cerveses d’alta fermentació (Ale) de Barcelona, qui li va ensenyar a fer cervesa casolana.
Després de fundar amb l’Steve i uns amics l’associació Humulus Lupulus – Cultura de cervesa i desenvolupar una maquinària cervesera casolana, va elaborar cervesa durant uns deu anys fins que va decidir, al setembre de 2004, amb la seva parella na Carme Valero Brullas, i en Raül Ramírez, crear, el 13 de gener de 2005, l’empresa cervesera:
Llúpols i Llevats S.L. (llill)
Per fi, després d’adquirir una maquinaria cervesera d’Àustria, de llogar un local industrial i de superar els requeriments burocràtics i sanitaris, el 26 de novembre de 2005 es va fer la inauguració amb quatre tipus de cervesa Lager elaborada, envasada, etiquetada per n’Àlex Padró de forma totalment artesana, sota el nom registrat: 'GLOPS'
GLOPS Torrada
GLOPS Fumada
GLOPS Negra
GLOPS Blanca
GLOPS d'hivern


Les quatre cerveses s’elaboren només amb aigua, maltes d’ordi, llúpols i llevats, sense cap additiu i sense filtrar ni pasteuritzar. Tenen al voltant de 5 graus d'alcohol, 15 Kcal/100g ( 45 Kcal per ampolla) i vitamines del grup B.


Els Productes

ELABORACIÓ DE CERVESA GLOPS:

La cervesa GLOPS s’elabora només amb aigua, malts d’ordi, llúpols i llevats de baixa fermentació per les GLOPS Fumada, Torrada i Negra, i d’alta fermentació per la GLOPS Blanca.Es braceja la barreja de malts amb aigua a diferents temperatures i temps, es separa el gra del most dolç en el tanc filtre, es bull el most amb els llúpols i es refreda el most amarg ràpidament mitjançant un intercanviador de calor a menys de 16º C (18º C per la GLOPS Blanca).En el fermentador s’afegeixen els llevats que transformaran els sucres en alcohol i CO2 durant set dies a menys de 16º C (18º C per la GLOPS Blanca). Seguidament es transvasa la cervesa verda als tancs de maduració tancats a pressió on madurarà tres setmanes com a mínim (una setmana per la GLOPS Blanca) a baixa temperatura per a que la cervesa absorbeixi el gas dels llevats i es clarifiqui per sedimentació. Finalment la cervesa GLOPS s’envasa de forma isobàrica (mantenint la pressió des dels tancs de maduració fins l’omplidora), es posa la xapa i l’etiqueta manualment i s’encapsa. A partir d’aquest moment la cervesa GLOPS segueix condicionant-se a l’ampolla mentre es manté l’activitat pròpia de la cervesa sense pasteuritzar, en condicions de fred i obscuritat.La cervesa GLOPS s’elabora sense additius (seguint la Llei de Puresa Alemanya de 1516), sense filtrar i sense pasteuritzar, de forma totalment artesana, el que garanteix la qualitat del producte. Es recomana conservar-la en fred.

Llúpols i Llevats S.L. comercialitza sota la marca GLOPS les següents cerveses:
GLOPS FUMADA
Cervesa de baixa fermentació, Lager, estil Rauchbier, elaborada amb un 50% de malt fumat de Bamberg (Alemanya). Cervesa de color groguenc, escuma blanca poc persistent amb bombolles petites, aromes a fum, formatge i olives negres, gust fumat de baixa amargor, sec, regust fumat.
2,55€

GLOPS TORRADA
Cervesa de baixa fermentació, Lager, estil Rauchbier, elaborada amb un 50% de malt fumat de Bamberg (Alemanya). Cervesa de color groguenc, escuma blanca poc persistent amb bombolles petites, aromes a fum, formatge i olives negres, gust fumat de baixa amargor, sec, regust fumat.
Cervesa de baixa fermentació, Lager, estil Munich, elaborada amb malt tipus Munich. Cervesa de color coure, escuma de color crema poc persistent amb petites bombolles, aromes florals, cítrics i de fruits secs, gust maltós i dolç, baixa amargor..
2,55€

GLOPS NEGRA
Cervesa de baixa fermentació, Lager, estil Swartzbier, elaborada amb malts negres. Cervesa de color negre, escuma perfecta de mitjana persistència, aromes torrefactes, gust més dolç que amarg amb notes de cafè i regalèssia, regust a malt negre i cendres
2,55€

GLOPS BLANCA
Cervesa de baixa fermentació, Lager, estil Swartzbier, elaborada amb malts negres. Cervesa de color negre, escuma perfecta de mitjana persistència, aromes torrefactes, gust més dolç que amarg amb notes de cafè i regalèssia, regust a malt negre i cendres.
Cervesa d’alta fermentació, Ale, estil White beer, elaborada amb malts d’ordi i blat, blat sense maltejar i coriandre, llúpols i llevats. Cervesa tèrbola, color ambrat, seca, refrescant, poc cos amb aromes i gustos d’espècies..
2,55€

GLOPS ROSSA
Cervesa de baixa fermentació, Lager, estil Pilsen, elaborada amb malts d’ordi i blat, llúpols i llevats. Cervesa rossa, refrescant, aromes de llúpol Saaz, gust net.
2,55€

GLOPS D'HIVERN
Cervesa de baixa fermentació, Lager, estil Pilsen, elaborada amb malts d’ordi i blat, llúpols i llevats. Cervesa rossa, refrescant, aromes de llúpol Saaz, gust net.
Cervesa d’alta fermentació, Ale, elaborada amb maltes d’ordi i blat, mel de romaní i romaní, llúpols i llevats
2,55€

Les cerveses Lager es fermenten a menys de 16 º C durant una setmana,es maduren durant tres setmanes en fred i s’acondicionen a l’envàs a menys de 20 º C. Els únics ingredients de les cerveses són quatre: aigua, maltes d’ordi, llúpols i llevats.A diferencia de les grans cerveseres les cerveses no porten altres fonts de sucre, ni additius, ni aigua afegida, ni... La distribució a petita escala permet mantenir la cervesa en les millor condicions. La data de consum preferent de l’etiqueta és de sis mesos posteriors a la data d’envasat.Les cerveses que contenen llevats es poden envellir en fred durant molts anys. Una cervesa mai conté cap organisme patògen, gràcies a les propietats antisèptiques de l’alcohol i el llúpol.
Com tastar una cervesa Glops:
En una copa o gerra cònica o cilíndrica sobre la taula, es serveix la cervesa a uns vint centímetres de la copa, reservant un o dos dits de cervesa a l’ampolla.

Relacionat: