Safates + del passeig

divendres, 18 d’abril del 2008

Castell Roig’2003 Sabate i Coca Brut Nature Reserva

Castell Roig’s 2003 Sabate i Coca Brut Nature Reserva Familiar

Anyada: 2003
Terrer: Boja, Calma, Torró i Rigolet
Composició: Xarel.lo i Chardonnay

Aroma: Cava de molt fina bombolla degut a la llarga criança. Aroma peculiar i molt complexa, desenvolupa aromes secundaris densos i variats.

Boca: El sabor es ampli, estructurat i voluminós amb un toc de lleugeres notes torrades.

Maridatge: Apte per totes les ocasions. Té cos per acompanyar plats forts i salsejats.

Tº de Consum: 7- 8 ºC

Elaboració del Vi: Després de vinificar per separat les varietats tradicionals xarel-lo i Chardonnay de vinyes molt velles, part dels vins estan fermentats en bota, sobre mares.Finalment es realitza un copatge amb el que s’elabora aquest cava seguint el mètode tradicional. El xarel-lo i una criança mínima de 36 mesos caracteritzen aquest cava.


Article de wine advocat (Robert PArker)Febrer del 2008 escrit per Roy Miler

Castell Roig 2003 Sabate i Coca Brut Nature Reserva Familiar és un candidat al millor del meus tastos, com també el més car. Es un cupatge de Xarel·lo i Chardonnay, part dels vins estan fermentats en bota, sobre mares. Color mig palla, ofereix una persistent corrent de petites bombolles amb aroma torrat, mineral, poma i pera. En el paladar els gustos són una llarga conducció cruixent i animada, amb un final de boca refrescant. Aquest cava ofereix una forta competència a alguns vintage Champagnes. 91 punts.

Castell Roig’s 2003 Sabate i Coca Brut Nature Reserva Familiar is a candidate for best Cava of my tastings (as well as most expensive). It is a blend of Xarel-lo and Chardonnay, a portion of which was barrel fermented and aged on its fine lees. Medium straw-colored, it offers up a persistent stream of small bubbles with aromas of toast, mineral, apple and pear. On the palate its flavors are crisp and lively leading to a long, refreshing finish. It offersstrong competition to many vintage Champagnes. 91 points.

Aquesta puntuació tan alta només ha estat assolida per 4 caves, entre ell podem trobar també Cava Privat Laietà. Però el Reserva de la família a estat l’únic que ha pogut repetir aquesta fita amb dos anyades seguides també el 2001 com amb el 2003, i això ningun cava ho havia aconseguit. Fins hi tot superant a marques molt conegudes de Xampanya, això no només és important per la bodega sinó és un motiu d’èxit per la D.O. Cava.


Preu 30,50€.


+ info: CastellRoig

Relacionat: