El terroja és la nou vi de CastellRoig un nou monovarietal de xarl·lo on tota la força d'un terrer especial es pogui veure reflexada en el vi.
Anyada: 2006
Terrer: Terroja
Composició: Xarel.lo
Aroma: vi fresc i alhora concentrat, amb multitud d´aromes de fruites, florals i cítrics.
Boca: deixa un regust dolç i amb molt de volum, és la elegància feta vi.
Terrer: Terroja
Composició: Xarel.lo
Aroma: vi fresc i alhora concentrat, amb multitud d´aromes de fruites, florals i cítrics.
Boca: deixa un regust dolç i amb molt de volum, és la elegància feta vi.
Maridatge: ideal per acompanyar peixos, marisc i carns blanques
Tº de Consum: 8 o 9 ºC
Elaboració del Vi: Terroja és el topònim que adquireix una petita zona del terme de Torrelavit (Alt Penedès), a 250 metres d´altitud, on la terra es caracteritza pels seus colors roig groguencs superficials derivats dels seus continguts en ferro d´on se´n deriva el nom. Es tracta d´un sòl molt evolucionat com ho demostra la presència d´una crosta calcària a 70 cm i freqüents nòduls de carbonats, la seva maduresa també es detecta pel seu alt grau d´estructura i porositat que fan que l´aigua, l´aire i els nutrients circulin sense restriccions. Aquestes característiques li confereixen un potencial de precocitat elevat que indica un ús preferent per varietats de cicle mitjà com és el xarel-lo.
En aquest terrer de Terroja, el Xarel-lo arriba a la seva completa maduració, en ell s´obté la seva màxima expressivitat, que es tradueix en un vi fresc i alhora concentrat, amb multitud d´aromes de fruites i florals, cítrics i una boca greixosa, és la elegància feta vi. Per tal de respectar les seves característiques, la seva puresa, és un vi que no ha passat per roure.
Tº de Consum: 8 o 9 ºC
Elaboració del Vi: Terroja és el topònim que adquireix una petita zona del terme de Torrelavit (Alt Penedès), a 250 metres d´altitud, on la terra es caracteritza pels seus colors roig groguencs superficials derivats dels seus continguts en ferro d´on se´n deriva el nom. Es tracta d´un sòl molt evolucionat com ho demostra la presència d´una crosta calcària a 70 cm i freqüents nòduls de carbonats, la seva maduresa també es detecta pel seu alt grau d´estructura i porositat que fan que l´aigua, l´aire i els nutrients circulin sense restriccions. Aquestes característiques li confereixen un potencial de precocitat elevat que indica un ús preferent per varietats de cicle mitjà com és el xarel-lo.
En aquest terrer de Terroja, el Xarel-lo arriba a la seva completa maduració, en ell s´obté la seva màxima expressivitat, que es tradueix en un vi fresc i alhora concentrat, amb multitud d´aromes de fruites i florals, cítrics i una boca greixosa, és la elegància feta vi. Per tal de respectar les seves característiques, la seva puresa, és un vi que no ha passat per roure.
Preu: 25€
Relacionat:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada