Safates + del passeig

dissabte, 13 de setembre del 2008

Terroja by CastellRoig


El terroja és la nou vi de CastellRoig un nou monovarietal de xarl·lo on tota la força d'un terrer especial es pogui veure reflexada en el vi.

Anyada: 2006
Terrer: Terroja
Composició: Xarel.lo
Aroma: vi fresc i alhora concentrat, amb multitud d´aromes de fruites, florals i cítrics.
Boca: deixa un regust dolç i amb molt de volum, és la elegància feta vi.

Maridatge: ideal per acompanyar peixos, marisc i carns blanques
Tº de Consum: 8 o 9 ºC
Elaboració del Vi: Terroja és el topònim que adquireix una petita zona del terme de Torrelavit (Alt Penedès), a 250 metres d´altitud, on la terra es caracteritza pels seus colors roig groguencs superficials derivats dels seus continguts en ferro d´on se´n deriva el nom. Es tracta d´un sòl molt evolucionat com ho demostra la presència d´una crosta calcària a 70 cm i freqüents nòduls de carbonats, la seva maduresa també es detecta pel seu alt grau d´estructura i porositat que fan que l´aigua, l´aire i els nutrients circulin sense restriccions. Aquestes característiques li confereixen un potencial de precocitat elevat que indica un ús preferent per varietats de cicle mitjà com és el xarel-lo.
En aquest terrer de Terroja, el Xarel-lo arriba a la seva completa maduració, en ell s´obté la seva màxima expressivitat, que es tradueix en un vi fresc i alhora concentrat, amb multitud d´aromes de fruites i florals, cítrics i una boca greixosa, és la elegància feta vi. Per tal de respectar les seves característiques, la seva puresa, és un vi que no ha passat per roure.

Preu: 25€

Relacionat: