Safates + del passeig

diumenge, 28 de setembre del 2008

Escalopes de Foie Gras a la plancha amb puré de créixens i coca de greixons by Mey Hofmann



Ingredients (per 4 persones)
500 g de foie gras fresc d’ànec tallat en escalopes

Puré:
80 g de créixens
30 g de patata cuita
1 ml d’oli de gira-sol
5 ml d’aigua
Vinagreta:
20 ml d’oli d’oliva verge extra
1 cullerada de suc de llimona
Coca de greixon:
s100 g de pasta de full
20 g de greixons picats
sucre
ou batut
Preparació:
Escaldem en agua bullint amb sal la meitat dels créixens. Ho refredem en aigua amb glaç, i posem en un recipient les patates triturades, l’aigua, l’oli de gira-sol, la sal i el pebre. Ho triturem tot fins que obtinguem un puré fi i fluid, amb textura de salsa.Estirem la pasta de full a 2 mm de gruix, en forma de rectangle. L’empolsem amb els greixons picats. Llavors la pleguem per la meitat i l’estirem fins que torni a tenir 2 mm de gruix. En tallem bastonets de 3 mm d’amplada, els pintem amb ou batut, els empolsem amb sucre i els posem a coure al forn, prèviament escalfat a 180 ºC durant 10 minuts.Rostim les escalopes de foie gras, d’1,4 cm de gruix, a foc mitjà, i ho servim amb acompanyament d’una amanideta de créixens, a la vinagreta, amb el puré calent i els bastonets de coca de greixons.