Safates + del passeig

dijous, 23 d’octubre del 2008

Riedel II Filosofia

Filosofia

El principi fonamental de Riedel: El contingut determina la forma.
“Riedel fabrica les copes més perfectes tant per raons tècniques com per gaudir del plaer. Aquestes copes influeixen profundament sobre els bons vins. Em falten paraules per assenyalar fins a quin punt són importants.” (Robert M. Parker, Jr. The Wine Advocate).
Al crear una copa, els dissenys de Riedel no neixen en una taula de dibuix, ja que són conseqüència d’assajos i compten amb el suport i la col•laboració dels catadors més experts del món.
El color, el bouquet i el sabor, centren l’atenció de les persones a qui els hi agrada el vi, però sovint, no tenen en compte la copa com instrument que pot transmetre les característiques del vi. Riedel va aconseguir, al cap dels anys, acumular algunes raons científiques interessants que ens expliquen per què la forma d’una copa influeix sobre el bouquet i el sabor de les begudes alcohòliques. La primera idea la va descobrir mentre gaudia d’una copa de vi. El mateix vi presentava característiques completament distintes al abocar-ho a diferents copes. Les diferències eren tant grans que coneixedors experts creien que en lloc de ser el mateix vi, els hi estaven servint un vi diferent.
La varietat de raïm és el factor principal per determinar la relació entre fruita, acidesa, taní i alcohol. A continuació, Riedel va poder crear formes que semblen millorar el vi obtingut a partir de varietats especifiques de raïm. Comencem per adonar-nos del paper tan complexa que ocupa la forma i la grandària per transmetre el missatge d’un bon vi.



Sommeliers 400/00: Resulta ideal per tastar vins negres d’acidesa moderada i contingut elevat de tanins. Dirigeix el vi cap al centre de la llengua i harmonitza les sensacions afruitades amb els tanins i l’acidesa.


Sommeliers 400/16: Perfecte per tastar vins negres molt àcids que presenten continguts moderats de taní. Dirigeix el vi cap a la punta de la llengua per destacar la sensació afruitada i equilibrar l’acidesa natural elevada.



No obstant això, una vora arrodonida impedeix que el vi flueixi suaument i tendeixi a destacar l’acidesa i l’aspror.




Sommeliers 400/28: Per tastar champagnes i caves, dissenyat per destacar la finor del bouquet, a més a més de la riquesa i el caràcter complex que el paladar percep. Vora recta.


Sommeliers 400/0: Creada per a degustar vins blancs de cos complet i acidesa moderada. Encamina el i fins el centre de la llengua per a destacar la perfecta armonia entre tots els components. Vora arrodonida.




Sommeliers 400/1: Dissenyada per vins blancs afruitats, lleugers, d’acidesa alta. Guia el vi cap a la punta de la llengua per tal de realçar el caràcter afruitat i reduir la sensació d’acidesa naturalment elevada.

Gràcies a Euroselecció
+ info:

Riedel

Riedel I Història