Safates + del passeig

dijous, 16 d’octubre del 2008

Riedel I Història

Comencem una nova serie de monagràfics, un de molt especial on parlarem de les possiblement de les millor copes per tastar vins.

La casa Riedel

La saga de Riedel comença a Bohèmia durant 1756 i continua fins l’ Europa unida actual, travessant alguns moments dramàtics de l’historia europea. La família Riedel s’ha dedicat a la producció de cristall des de fa 300 anys, que abasten 11 generacions dedicades a mantenir intacte el negoci familiar.

Va ser el Professor Claus J. Riedel, qui per primer cop es va adonar de fins a quin punt la forma de la copa utilitzada per tastar un vi influïa sobre el bouquet, el sabor, l’equilibri i la sensació que ens deixa a la boca.
Fa quaranta anys, va iniciar la seva investigació per crear copes que s’ajustessin a diferents vins i licors. A finals dels anys 50 Riedel va iniciar la producció de copes que al seu moment varen ser un disseny revolucionari. Bufades, de paret prima, sense cap tipus d’ornamentació, el disseny reduït a la seva mínima expressió: copa, peu i base.

Riedel, en col•laboració amb catadors experts, va descobrir que el vi abocat a les seves copes presentava més profunditat i millor equilibri que el servit en d’altres tipus de copes. Claus J. Riedel va obrir el camí; avui són tan funcionals com belles i produïdes segons el principi dels dissenyadors del Bauhaus: la forma s’ajusta a la funció.
El catàleg de Riedel va introduir a 1961 una idea revolucionaria al presentar la primera col•lecció de copes de diferents grandàries i formes per tastar vins. Darrerament, les copes convencionals feien servir una forma única i bàsica de la cua i la grandària depenia només de la utilització. La sèrie Sommelier, llançada al 1973, reconeguda mundialment, il•lustra perfectament la idea. Una copa creada per convertir un glop en un esdeveniment – la millor amiga del vi - ¡ajustada a cada tipus de raïm!
Actualment, i sota la direcció de Georg J. Riedel des de les oficines centrals situades a Kufstein (àrea del Tirol, Austria), s’han desenvolupat diferents series de copes oferint una gama capaç de satisfer les necessitats tant del públic professional com del particular, a diferents nivells d’especificitat de copes i de preus.

Gràcies a Euroselecció

+ info: Riedel